Minden, amit tudnod kell a HIEMT kezelésről

Még el sem kezdődött a tavasz, máris egyre nő az érdeklődés a HIEMT kezelés iránt. Csak úgy adják át egymásnak a HIEMT kezelőágyat a vendégek a 13. kerületi HIEMT4YOU szalonban. Mire ez a nagy lelkesedés?

Pénzes-Rédai Krisztinát kérdeztük, a Csángó utcai szalonból az új zsírbontó és izomépítő eljárásról.

– Mi történik a HIEMT kezelés során?

– Izomstimuláció. A HIEMT kezelőgép izomösszehúzódásokat hoz létre a kezelt testrészekben. Ez nagyban hasonlít az edzés során létrejött edzésmunkára, a különbség viszont az, hogy itt az izomzat eléri az összehúzódási határának 100 %-át. Ha hason alkalmazzuk a HIEMT kezelést, akkor az olyan, mintha 30 perc alatt 20 ezer felülést végeznénk el, ami ugyebár lehetetlen. Fenéken végzett kezelésnél pedig ugyanez 20 ezer guggolás lenne, amit nemhogy egy edzés során, hanem még egy hét alatt sem tudnánk elvégezni.

– Milyen hatással van az izmokra és a zsírszövetekre az ilyen fokon előidézett izomösszehúzódás?

– Megváltozik az izomzat belső felépítése, alapszerkezete erősödik, az izom sűrűbbé válik és térfogata is nő. A nagy energiaigény egy erős lipolízist indít be, ami hatalmas mennyiségű zsírsav felszabadulásával jár. A zsírsejtek tartalma kiürül, majd kiválasztással távozik a szervezetből. Az izom erősebb, a zsírréteg vékonyabb, a bőr pedig feszesebb lesz. Az anyagcsere pedig érezhetően felgyorsul.

Hogyan történik a kezelés?

– Az első alkalommal, a kezelést megelőzően mérést végzünk. Feljegyezzük a kezelendő testrész méreteit, illetve vendégünk hozzájárulásával fotót is készítünk a kezelés előtti állapotról. Mindezt természetesen a kezelés végén megismételjük, így mindenki számára szemmel láthatóvá és mérésekkel igazolhatóvá válik az eredmény, mely a textúrában is nagyon észrevehető változást jelent.
A HIEMT kezelés menete, hogy felrakjuk a kezelő tappancsokat a vendégre, majd egyéni érzékenység és igény szerint fokozatosan emeljük az erősséget. Nem mondanám kellemetlen eljárásnak, de ha valaki csak kisebb fokozatot tolerál, akkor igazodunk hozzá. Természetesen minél magasabb fokozaton dolgozunk, annál hatékonyabb lesz.
Szétnyílt hasizommal nagyon sokan fordulnak hozzánk, nekik eleinte általában csak 50%-ot tudunk beállítani, mert nem bírnak többet, de ahogy haladunk előre a kezelésben, egyre többet és többet engednek és a végén mindig eljutunk 100 %-ig. Ebből is látszik, hogy az izomzat fokozatosan fejlődik.

– Mit éreznek a vendégek a kezelés alatt?

– Nagyon erős izomösszehúzódást. Mintha egy nagyon-nagyon kemény edzést folytatnának, melyben a kezelt izomzat keményen dolgozik.

Ez ahhoz hasonlít, mint amikor egy nehéz súlyt akarunk az utolsó szériával felemelni és az izom pattanásig feszül?

– Így van, igen.

– Kinek ajánlott a HIEMT?

– Igazából mindenkinek, 18 év felett, aki erősebb izmokat, vékonyabb zsírréteget, feszesebb bőrfelületet és tónusos testet szeretne. Néhány példát emelnék ki. A karnál sokaknak komoly esztétikai problémát okoz az integető izom. A HIEMT kezeléssel javul a textúrája, és centiméterekben is látható lesz a változás. Másik tökéletes példa a has, ahol jól látható, ha valakinek súlyfeleslege van. Tudni kell, hogy minél kisebb a zsírréteg, annál látványosabb a kezelés, tehát minimális korrekció igényével, feszesítés céljából is érdemes belevágni. Emellett előfordult az is, hogy egy kezelés során nagyobb zsírréteg esetében is 4-6 cm méretcsökkenést tapasztaltunk. Általánosságban viszont az várható, hogy akinek kisebb a zsírrétege, annak látványosabb lesz a változás.

Kiemelném még a szétnyílt hasizmot, ami gyakori szülés utáni probléma. A megoldásra a HIEMT tökéletes eljárás. Eddig kizárólag a műtét segített, most a HIEMT kezeléssel elkerülhető lehet a beavatkozás, súlyosabb esetekben viszont továbbra is marad a műtét.

Egyik vendégünk szétnyílt hasizommal érkezett hozzánk. Bár jelentős súlyfeleslege nem volt, a hasa csúnyán kidomborodott, ami komolyan aláásta önbizalmát. Megoldást keresett a problémára, de előttünk csak a műtétet találta. Ismerősei ajánlották neki szalonunk HIEMT kezelését. Kezdetben nagyon érzékeny volt, 46%-on tudtuk csak kezelni, majd második alkalommal már 63%-ot, a végére pedig 100 %-ot bírt, hiszen egyre csökkent az érzékenység a fejlődés hatására. Már az első alkalom után érezhetővé vált a hasizma, már könnyebben, fájdalommentesen ült fel az ágyban és egyre szűntek a szétnyílt hasizom okozta hétköznapi nehézségei. A kezelés mellett szorgalmasan betartotta az előírt fehérjediétát és vízfogyasztást, ami nagyban hozzájárult a kezelés hatékonyságához.  A kezelés végére gyönyörűen visszahúzódott a hasa. Abszolút elégedett volt az eredménnyel. Azóta egy ismétlő kúrán is részt vett, most újra szép a hasa, tehát megoldódott a probléma.

– Óriási dolog, hogy meg lehet úszni a műtétet.

– Igen! Korábban csak a plasztikai műtét segített, hiszen az edzés valamit használ a hasizomnak, de teljes mértékben nem tünteti el az esztétikai hibát. Sőt, az is előfordul, hogy az edzés semmilyen látható változást nem hoz.

– Az előbbi történetből kiderült, hogy a táplálkozás is számít. Fokozhatjuk a kezelés hatását étkezéssel, mozgással, illetve azok megfelelő időzítésével?

– Természetesen. Éhezni nem kell, de sokat számít, ha megtartjuk a megfelelő diétát és sok folyadékot fogyasztunk a kezelés napjain. Dietetikus által, hétköznapi emberek számára összeállított, könnyen kivitelezhető étrendet küldünk annak, aki ezt igényli, aminek betartása hozzájárul a kezelés sikeréhez. Nem azt várjuk, hogy attól legyen hatásos a kezelés, hogy valaki nem eszik eleget, hanem ötleteket adunk hozzá, hogy mi az, ami segíti az izomépítést. Jó, ha az étrendben a fehérje minél több, illetve mozgást, edzést javaslunk a kezelések közötti napokon. Nálunk van lehetőség Infra slimx edzésre is, ami sokat lendít a kezelés hatékonyságán.

– A női alakformálás legkényesebb pontjainál is segít?

Jelentősen. Például fenékemelés igényénél csodákat tehet. Ami más módszerekkel nem megy, az HIEMT kezeléssel sikerülhet. Több vendégünk súlyzós edzéssel próbálkozott sikertelenül, majd ezzel a kezeléssel látványos eredmény ért el.

– Hogyan hat a HIEMT kezelés a nyirokrendszerre?

– A lebontott zsír a nyirokrendszerbe kerül, ezért valamennyire leterheli azt a kezelések idején. Ezért is fontos nagy mennyiségű folyadék fogyasztása, hogy mielőbb kiürülhessen onnan.

– Betegség esetén miért kell elhalasztani?

– Pontosan a nyirokrendszer terheltsége miatt. Ilyenkor meg kell várni a teljes gyógyulást, csak akkor folytathatjuk a kúrát.

– Ha valakinek megtetszett a lehetőség, hogyan tud időpontot foglalni?

– A hiemt4you.hu oldalon van erre lehetőség. Az érdeklődőket 10 perces próba alkalomra várjuk.
A kezelési időpontokat célszerű előre megtervezni úgy, hogy a kezelések között legalább 2, de legfeljebb 5 nap teljen el. Egy héten 2 kezelés javasolt. Egy kúra két hét, ami 4 kezelésből áll, vagy három hét és 6 kezelést tartalmaz.

Mi is biztatjuk a fogyni vágyókat, izomépítést tervezőket, hogy bátran vágjanak bele, mert a Hiemt4you szalon hangulatos, barátságos hely és hozzáértő kezelő várja őket!

Pénzes-Rédai Krisztinának köszönjük szépen a beszélgetést!