reiki beavatás

Tapasztalatok a reiki tanfolyamon

A reiki beavatás a Jikidenreiki rövid szertartása, ami az energia átadó képesség növelését célozza. Ha valaki elkezd egy reiki tanfolyamot, akkor már az első alkalommal átélheti hatásait.

Milyenek a reiki beavatás utáni tapasztalatok?

A shihan-kaku tanfolyam tananyagához tartozik a reiki beavatás. Máris jelentkezhetsz, amint teljesítetted a Jikiden Intézet követelményeit. Készülj fel a személyes átadásra, hiszen ebben a tradicionális irányzatban ez mindig így történik. Mit jelent ez? Azt, hogy személyesen jelen van az oktató és a tanuló is.

Ezek után minden az érzékenységeden múlik. Az intenzív energetikai hatás általában valamilyen energetikailag vagy fizikailag érzékelt élménnyel jár. Esetleg színeket tudsz felidézni, nyomást érzel a fejedben, kezelés utáni fáradtság lesz úrrá rajtad, de mindez egyáltalán nem furcsa. Kellemetlen és kellemes élményekről is beszámoltak már az első időkben, tehát ezért jogosan hívjuk a reikire való ráhangolódásnak az eseményt.

A beavatás után egy új egyensúlyi állapotba kerülsz, erősebben körülvevő aurával és nagyobb reiki energia kapacitással fogsz rendelkezni. A gyakorlások által pedig ez a képességed nőttön nő majd. Az energetikai szinted megállíthatatlanul fejlődni fog. A válasz tehát, hogy a reiki beavatás után pozitív fizikai, érzelmi és energetikai változásokra készülhetsz fel.

Két fogalmat azért még illik tisztázni, az egyik a reiki avatás, a másik pedig a behangolás, átadás.
A behangolás vagy beavatás során kell működésre bírni az áramláshoz szükséges csatornát. Ez viszont csak a kezdet, a tanult technikák gyakorlása újabb átadásokkal jár. Hatásaitól nagyot fejlődik az energia áramoltatás és érzékelés képessége.

A reiki beavatáson megélt tapasztalatok egy erőteljes energetikai tisztításon alapulnak. A kézrátételes gyógyítás egyébként is valószínűsíthetően az egyik rejtett képességünk, ezt kell megnövelni és konzerválni a test energetikai rendszerének átrendezéséhez.

Természetesen szemmel nem látható és érzékszerveinkkel nem érzékelhető hatásai is vannak a reiki beavatásnak. Megemelkedik a rezgésszám, az energetikai blokkok feloldódnak és a méreganyagok nagy részétől könnyedén megszabadulhatunk.