agyserkentők

Természetes agyserkentők

Igen, lehetséges gyógynövényekkel serkenteni tanulási képességeinket. Ne gondoljunk semmilyen durva dologra, egyszerűen csak koncentráltabbak, aktívabbak leszünk ezektől a gyógynövényektől, jobban fog fogni az agyunk, jobb lesz az agyunk oxigén ellátottsága, kitolódik a tanulási időnk, és jobban megmaradnak a tanultak. Gyógynövényeken kívül, természetes gyógyszereket is be fogunk mutatni (vénynélküli – de klinikailag bizonyított és hatásos szereket), ha ismersz te is hatásos agyserkentőt ird meg nekünk.

Ebben a cikkünkben nem szeretnénk olyan általános dolgokat bemutatni mint a zöldtea, kávé, zöldkávé és társai, viszont, ezekről is fogunk egy átfogó cikket írni és különböző tanulási módszerekről, technikákról így érdemes azokat is elolvasnod és a cikkek alapján összeállítani egy megfelelő módszert és étrendet saját magad számára.

Hogyan is fognak működni az agyserkentő gyógyszerek?

Összeállítunk neked egy listát hogy miből érdemes beszerezned, megmutatjuk hogy melyik termékekkel jársz a legjobban (hiszen fontos az ár és a hatás is!) és hogy érdemes szedned ezeket. Fontos hogy a “csomag” nem fog tanulás nélkül zsenit varázsolni belőled, de sokkal jobban fogsz teljesíteni, saját tapasztalatból tudjuk hogy ezek bevállnak és nem csak humbug.

A szerek nem túladagolhatóak, 18 év alatt is szedhető (érettségi időszakban, vagy nehezebb dolgozatok előtt), de a vizsgaidőszak is sokkal gördülékenyebb lesz.

Az ajánlott szerekhez részletes magyarázatot találsz, hogy miért jó ha szeded, milyen hatásai vannak, mikortól várhatóak a szembetűnő hatások, kinek nem ajánlott a szedése, és hogy melyik márkát válaszd a legtöbb hatóanyag/legkedvezőbb ár viszonylatában.

Memória javítás, de hogyan?

A növények nagyrésze, az agyi szinapszisok közötti kapcsolatot erősíti, javítja a vér oxigén ellátását, stabilizálja a vér cukor szintet (vagy is kiküszöböljük a “kómát”), tápanyagot biztosít az agy számára (zsír), koncentráció fokozók, élénkítő szerek.

Az agyserkentő csomag alapja

Ezek a termékek amelyeket mindenképp érdemes beszerezni:

  • Reergin – Gyógyszer, tabletta formájában kapható. L-glutaminsav L-aszparaginsav található benne, csökkenti a saját fehérjelebontás gyorsaságát, gyakorlatilag regenerál és kitolja az agyi és fizikai fáradtság érzetet, és gyorsítja is a regenerálódást, így akár nagyobb fizikai igénybevétel esetén is érdemes választani. A termék klinikailag igazolt. Napi 2 tabláttát érdemes szednünk belőle, reggel 1 – délben 1 felbontással. Vesebetegség esetén ne szedjük.
  • Ginseng – Gyógynövény, tabletta formájában kapható. Ginsengről részletesen olvashatsz a cikkünkben: Ginseng hatásai , röviden a lényeg, hogy fizikai és szellemi teljesítő képesség növelő, fókuszáltság javító, normalizálja a vércukor szintünket, pörgősebbek és figyelmesebbek leszünk tőle, fizikai teljesítménynövelés esetén is érdemes kipróbálni. Kutatások bizonyítják a hatásait.
  • Ginko Biloba- Gyógynövény, tabletta formájában kapható. Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet kutatott agyserkentő.
  • Omega 3 vitamin – Természetes zsír, ételekben, főképp halakban és  tabletta formában megtalálható. Nagyon fontos a testünk megfelelő működéséhez.
  • Lecitin: Általános fizikai és mentális erőnlét növelő, sejtünk egyik legalapabb építőeleme.

Kiegészítők, melyek nem részei az alap csomagnak, viszont érdemes megfontolni.

  • DMAE – Gyógyszer, tabletta formájában kapható. A DMAE-t csak azért nem tettük az alapcsomagba bele mert még a “hivatalos” kutatások jelenleg is zajlanak, viszont megerősítetten hatásos a szer. Növeli a koncentrációt, mentális frissességet, ezek kívül gyógyszerként is használják agyi rendellenességek ellen (beváltan), mint a figyelemhiány, alzheimer kór, hiperaktivitás. A hatása egyszerűen elmagyarázva: Neurotranszmitter szintet növel az agyban, gyakorlatilag jobban lesz összehuzalozva az agyunk, tanulási készséget fejleszt, és memóriát javít. A hatása elnyújtott, a szembeötlő hatása: ébreség, és mélyebb alvás. A mélyebb alvás mellett, a fogyasztók 50%-ánál tapasztalható hogy kevesebb alvásra is van szükségük (hiszen jobban alszunk -> nem kell annyit aludnunk). Érdemes Ginko Bilobával és L – tirozinnal együtt szedni. A DMAE-t éhgyomorra érdemes szedni, így valamikor két étkezés között, vagy étkezés előtt 1 – fél órával.

Tapasztalatok

Számunkra látható haszna volt a fentebb bemutatott agyserkentőknek, a legszembetűnöbb változást talán a ginseng okozza, így azzal érdemes főleg kísérletezni, nagyon jól energizál, felpezsdít, gyakorlatilag egész napos lendületet biztosít, amelyet egy kávé nem tudna. Tanulási módszerekhez érdemes elolvasnod további cikkünket a témában: Hogyan tanulj hatásosan és jól.

És azt se feledjétek, hogy az olyan alap dolgok is fontosak az agy megfelelő működéséhez, mint az elegendő és jó minőségű folyadék fogyasztása.

  • Ásványvíz előnyei: Az ásványvíz előnyei fontosak az egészségünk szempontjából. Az ásványvizek különféle ásványi anyagokat tartalmaznak, például kalciumot, magnéziumot és nátriumot, amelyek támogatják a szervezet normál működését. A rendszeres ásványvíz fogyasztása hozzájárulhat a megfelelő hidratációhoz, különösen sportolás vagy meleg időjárás esetén. Az ásványvíz mentes a cukroktól és mesterséges adalékanyagoktól, így egészséges alternatívát jelenthet más italokkal szemben. Emellett a palackozott ásványvíz kényelmes és biztonságos megoldást kínál a mindennapi folyadékpótlásra.

Kiváncsian várjuk a Ti tapasztalataitokat is, írjátok meg nekünk az elérhetőségeinken vagy akár kommentben, hogy nektek mi vált be, esetleg mely termék. A jövőben lesz cikk arról is hogy mely termékek és márkák a legjobban beváltak és jó ár – érték aránnyal rendelkezőek.